Värmepump

Värmepumpar är en energieffektiv teknologi som används för att producera värme eller kyla genom att utnyttja termisk energi från omgivningen. De fungerar på principen om att flytta värme från en källa med lägre temperatur till en källa med högre temperatur med hjälp av komprimering och expansion av ett kylmedium.

– Vi arbetar med kända märken så som Daikin & Mitsubish

Värm upp din bostad

Vi arbetar med fastighets värmepumpar i bostäder och övriga byggnader. Värmepumpsystemet består av en inomhusenhet och en utomhusenhet. Utomhusenheten tar in energi från omgivande luft, mark eller vatten genom en vätska eller gasformigt kylmedium som cirkulerar genom en krets. Den lågtemperaturvärme som fångas upp höjs sedan till en högre temperatur med hjälp av en kompressor och levereras till inomhusenheten, där den avger värme till byggnaden.

Värme & Kyla

En annan fördel med värmepumpar är deras mångsidighet. De kan användas för att producera både värme och kyla, vilket innebär att de kan användas för att kyla byggnader under varma sommarmånader och värma dem under kallare perioder. Detta eliminerar behovet av separata kyl- och uppvärmningssystem och ger en helårs lösning för termisk komfort.

Vi är service partnert för CTC. Kika in på deras hemsida här


Kontakta oss så kan vi förklara mer!